Τι σημαίνει τελικά ο όρος «γυναικοκτονία»;

Δημιουργός | 9 Δεκεμβρίου 2021

Προβληματιστήκαμε αρκετά, όχι δραματικά ομολογούμε, για το αν θα δημοσιεύσουμε αυτό το σημείωμα (ως αιτιολόγηση του «ατοπήματος») σχετικά με την αναδημοσίευση αυτού του (κάτωθι) κειμένου ως υστερόγραφο ή ως εισαγωγικό σημείωμα και τελικά καταλήξαμε στην εισαγωγή:

Είναι μια συνδιαμόρφωση κειμένου (Μαρία Κορνάρου και Μύρων Ζαχαράκης) δημοσιευμένου στο ResPublica.Gr που συμπυκνώνει αρκετή φτηνή σοφιστεία. Το εντυπωσιακά γελοίο είναι ότι παρότι καταγγέλλει την «λογική» (δηλ. την μη λογική θεμελίωση) της γυναικοκτονίας βρίθει ανόητων γενικεύσεων και εσφαλμένων ορισμών ενόσω οι λογικές πλάνες κάνουν οργιαστικό πάρτι.

Εκτιμούμε ότι η ασυναρτησία και η ηλιθιότητα τέτοιων νέο-συντηρητικών (ή και ακραία συντηρητικών-αντιδραστικών) κειμένων είναι σχεδόν το ταβάνι (ή ο πάτος) της επιχειρηματολογίας αυτού του χώρου όπως αυτός (κυρίως) ετεροκαθορίζεται από το αντίπαλο (έξαλλο και προχώ) στρατόπεδο.

Είναι παραπάνω από εμφανές ότι έχουμε πρόθεση να προκαταβάλουμε αρνητικά τον αναγνώστη του κειμένου γιατί κάτι τέτοιο είναι ειλικρινές, νόμιμο και ηθικό. Ταυτόχρονα επίσης να τσιτώσουμε ή και να εξαγριώσουμε περαιτέρω όλους τους συντηρητικούς ή και αντιδραστικούς αναγνώστες αυτής της δημοσίευσης και αναδημοσίευσης.

Είναι παραπάνω από προφανές, ακριβώς επειδή μας διακρίνει η αστική και η εν γένει ευγένεια στην ερωτική και πνευματική δραστηριότητα αλλά και η δέσμευση στην δεοντολογία της δημοκρατικής διαλεκτικής, ότι θα δημοσιεύσουμε κάθε κείμενο που κρίνουμε ότι είναι χρήσιμο στις αρχές μας, στις αξίες μας και στους στόχους μας. Περιμένουμε λοιπόν όποιον, όποια και όποιο, σούργελο και μη, έχει τ΄ αρχίδια (για να μιλήσουμε και μεις κάπως πατριαρχικά) του παρρησιαστή ή την κλαψομούνικη αφέλεια του ιδιώτη (idiot) να κρούσει την θύρα του μπουρδέλου μας. 

Οι συνεργάτες μας, ακριβώς επειδή διαθέτουν τον άπλετο χρόνο ενός εφήμερου και θνητού βίου, σε κάθε περίπτωση όμως ερωτικού, θα εκφραστούν, τόσο στο art-io όσο και στο erotiCulture, εν ευθέτω χρόνω, με αφορμή το κείμενο και όχι μόνο, για την γυναικοκτονία αλλά και γενικότερα για τα ζητήματα της  έμφυλης βίας και της πατριαρχίας.

Δείτε την πλήρη δημοσίευση στο art-io ή στο erotiCulture

Τι σημαίνει τελικά ο όρος «γυναικοκτονία»;

https://eroticulture.xyz/?p=1352